LICHAAMSGERICHTE THERAPIE, BEGELEIDING BIJ ROUW & VERLIES

Bij mij staat het (weer) laten stromen van jouw energie en het ervaren van ontspanning centraal. Levensenergie is iets wat wij allemaal hebben. Als je niet goed in balans bent door bijvoorbeeld stress en of emotionele spanningen kunnen er blokkades optreden. Ik zet o.a. drukpunt- en voetreflexzonetherapie in om deze blokkades op te heffen. Ook zonder klachten ben je van harte welkom om te genieten van een momentje voor jezelf.


Voetreflexologie

....is een vorm van reflexzonetherapie. Onze voeten zijn een afspiegeling van ons hele lichaam. De reflexzones en-punten in de voet, die in verbinding staan met diverse organen, zenuwen, klieren, spieren en gewrichten krijgen tijdens de behandeling een impuls. Hierdoor worden eventuele verstoringen in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel opgeheven. Door het opheffen van verstoringen wordt het zelf herstellendvermogen van het lichaam bevorderd. Voetreflexologie kan zowel preventief als therapeutisch werken bij zowel lichamelijke als emotionele klachten en is behalve effectief ook heel ontspannend.

Drukpuntmassage

....wordt ook wel acupressuur genoemd. Dat is een druktechniek die gebruik maakt van meridianen en de daarop liggende drukpunten. Drukpunten zijn een soort kruispunten van de onzichtbare energielijnen (meridianen) die in ons lichaam lopen. Ieder punt correspondeert met een emotionele lading. Het lichaam is de spiegel van de ziel. Drukpunten die pijn doen als ik er op druk, zijn punten met een emotionele blokkade. Ik benoem het bijbehorende thema. Ervaring leert dat door het herkennen van de thema's vaak al verlichting van de pijn wordt ervaren. Soms, afhankelijk van het thema, vraagt het meer aandacht. EFT kan dan helpen. Door blokkades op te heffen, kom je weer in balans en gaat je levensenergie weer stromen. 

EFT

....staat voor Emotional Freedom Technique. Emotionele blokkades veroorzaken vele lichamelijke en emotionele klachten. EFT is een veilige methode waarmee deze problemen effectief kunnen worden opgelost. EFT bestaat uit het kloppen op een aantal (meridiaan) punten op je gezicht en romp, terwijl jij je focust op de kern van het probleem. Hierdoor verzacht de negatieve emotionele lading van de vervelende situatie of traumatische herinnering. 

Dynamische massage (holistic pulsing)

....is een zachte, helende massage vorm waarbij het lichaam ritmisch in beweging wordt gebracht door middel van pulsen. De beweging die door mij in gang wordt gezet, wordt door je lichaam overgenomen en resoneert door je hele lichaam heen. Het continue ritme van het pulsen kalmeert het zenuwstelsel en het stimuleert het loslaten van gifstoffen. 

Begeleiding bij rouw & verlies

Iedereen krijgt te maken met verlies ervaringen, in welke vorm dan ook. Verlies van een dierbare, gezondheid, werk of toekomstverwachting. Hoe ga je dan verder? Uit eigen ervaring weet ik wat de impact van een verlies kan zijn. Rouw en verdriet slaan zich vaak op in je lichaam. Dit kan zich, soms zelfs jaren later, uiten in mentale en fysieke klachten. Massage kan dan ondersteunend zijn. Door het inzetten van diverse vormen van (drukpunt)massage en gesprekken (hoeft niet, mag wel) kan ik je helpen om weer in contact te komen met je lijf en je emoties. Je zult ervaren dat, zodra je verdriet er mag zijn, de pijn zachter wordt en er weer ruimte ontstaat om je op de toekomst te richten.         

Betaling is mogelijk middels een door mij gestuurd tikkie, ik heb geen pinautomaat.


Goed nieuws: De divisie Zilveren Kruis waaronder: Zilveren Kruis, De Friese, FBTO, Interpolis, Pro-leven, ZieZo en ASR verzekeringen, heeft aangegeven in 2024 voor BER leden reflexzonetherapie (gedeeltelijk) te vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. De door mij gegeven voetreflex behandeling valt hier ook onder. Vergoeding is afhankelijk van je pakket. Mijn AGB code: 90091880. AGB code praktijk: 90115190. Informeer zelf even bij je verzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking komt. Je kan dan zelf achteraf declareren middels de door mij, per e-mail verzonden, factuur.

Voetreflexbehandeling 

€ 40,00

Gecombineerde behandeling

€ 60,00

Je kunt uiterlijk 24 uur van te voren je afspraak kosteloos annuleren. 


Ik ben geen medicus, de door mij gegeven behandeling vervangt niet de (huis)arts of specialist. Ik stel geen diagnose en schrijf geen medicatie voor.  Daarvoor zal ik u altijd doorverwijzen naar de huisarts of betreffende specialist. 

"Laat het los is eigenlijk een andere manier om te zeggen: 

 Accepteer het volledig"  

Haemin Sunim


'Toen ik van mezelf begon te houden wilde ik niet langer in het verleden leven


en me geen zorgen maken over de toekomst.


Nu leef ik alleen in het moment in het hier en nu,


waarin alles gebeurt en ik noem dat ZIJN'.


(Charlie Chaplin)